13.04.2022 475

Rıdvan Nafiz Edgüer Selanik Hukuk Mektebi mezunudur. Edirne Daru'l-Muallimîn Öğretmenliği ve Müdürlüğü, Kızanlık Türk Mektebi Müdürlüğü, Kayseri Muallim Mektebi Müdürlüğü, Sivas, İzmir Sultanisi Müdürlüğü, Vekâleti Celile Heyeti Teftiş Başkanlığı, Talim Terbiye Heyeti Azalığı, Maarif Vekâleti Teftiş Heyeti Başmüfettişliği, Başkanlığı ve Müsteşarlığı, Yazarlık, TBMM VI., VII. ve VIII. Dönem Manisa Milletvekilliği, VI., VII. Dönem Maarif Encümeni ve VIII. Dönem Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. İzmir Atatürk  Lisesinin Cumhuriyet dönemi (1922/1924) ilk müdürüdür. Okulumuz Milli Eğitimin üst kademelerinde değerli hizmetlerde bulunmuş Rıdvan Nafiz Edgüer' in adını taşımaktadır.

Okulumuz 1962 yılında İlkokul olarak açılmış,1989 yılında aynı bahçe içerisinde bağımsız ortaokul yine aynı adla hizmete girmiş, 1991 yılında ise ilkokul ve ortaokul birleştirilerek İlköğretim okulu haline getirilmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte sadece ortaokul olarak eğitim öğretimi sürdürmektedir.

Rıdvan Nafiz Edgüer Ortakulu Görev Yapan Okul Müdürleri

Adem YALINDEMİR

İrfan KUNAN

Erdoğan KİPER